niedziela, 17 lutego 2013

Zupa Gulaszowa




Potrzebujemy:

Pol kg wolowiny
Cebule
Zabek czosnku
Papryke czerwona
3ziemniaki
1/3opakowania makaronu 'nitki'
Puszke pomidorow
Przyprawy: pieprz, slodka papryka, ostra papryka,kucharek, ziele anguelskie,listko laurowe,maggi,kminek.

Wykonanie:

Mieso kroimy i smazymy w duzym rondelku az sie ladnie zarumieni. Dodajemy pikrojona cebule i czosnek oraz przyprawy (nie podam proporcji bo sama ich nie znam..doprawialam do smaku po trochu na poczatek) smazymy jeszcze chwile, uwazamy zeby nie przypalic przypraw. Zalewamy woda i gotujemy na malym ogniu.
Gdy mieso jest juz miekkie dodajemy pomidory a nastepnie (za jakies 15min)  pokrojone w kostke ziemniaki i papryke. Jeszcze doprawiamy jesli potrzeba. W osolonej wodzie gotujemy makaron. I go odcedzamy. Dodajemy do zupy na koniec gotowania.
Rada: ostatnie 20minut caly czas mieszalam zupe zeby ni sie nie przypalilo bo zupa powinna byc gesta. Moja gotowala sie 2h i pare minut..zalezy to od miesa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Z uwagi na to ze Anonimowym osoba czesto brak kultury, komentarze zostawiam tylko dla osob zarejestrowanych. Pozdrawiam.