Potrzebujemy:
2puszki cieciorki
Pol cebuli
Kolendra pare galazek
Zabek czosnku lub dwa ;)
Jajko
Maka (na 'oko' az masa bedzie wystarczajaco gesta)
Sol,pieprz,kminek,kurkuma.
Olej do smazenia.
Wykonanie:
Cieciorke (bez wody) zmiksiwac w robocie kuchennym (moze byc nawet mocny blender) dodac pozostale skladniki z wyjatkiem maki i jeszcze chwile miksowac. Przyprawic. Mase przelozyc do miseczki i po trochu dodawac make az masa bedzie dosc gesta. Z ciasta formowac male kotleciki i smazyc na pol glebokim bardzo goracym oleju.
P.S. za kazdym razem jak nabieram ciasto mocze reke zeby mi sie ladnie formowaly falafelki.
Pyszne sa z sosem czosnkowym z poprzedniego przepisu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Z uwagi na to ze Anonimowym osoba czesto brak kultury, komentarze zostawiam tylko dla osob zarejestrowanych. Pozdrawiam.