Potrzebujemy:
Jagniecine okolo pol kilograma
Cebule
Natke pietruszki
Pomidory z puszki (Polowa)
Przecier pomidorowy 2 lyzeczki
Kilka ziemniakow
Przyprawy do smaku: kurkuma,kolendra,kminek, garam masala, sol,pieprz,ziele ang, lisc laurowy.
Wykonanie:
Pokrojona w kostke jagniecine podsmazam z cebulka az sie zarumieni. Dodaje posiekana natke i przyprawiam. Zalewam woda mieso i gotuje na malym ogniu az do miekkosci. Dodaje ziemniaki pokrojone w kostke, pomidory i przecier. I gotuje az ziemniaki beda miekkie.W razie potrzeby jeszcze troche doprawic.
W razie gdyby w czasie gotowania pojawilo sie sporo tluszczu to radze zebrac to lyzka bo nie bedzie smaczne.
Smacznego!
Mniam! Ale smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńJest bardzo smaczna..Dziekuje :)
OdpowiedzUsuń