Zurek zrobiony specjalnie dla mojego taty bo nikt w domu nie lubi za bardzo tej zupy..i tu niespodzianka ! Wszystkim smakowalo tak ze Zurek zostal przez nas zjedzony w rekordowo szybkim czasie :)
Potrzebujemy:
Kielbase np Torunska
Boczek -kilka plastrow
3 jaja na twardo
Cebula
Zurek- u mnie z torebki Winiary.
Pieprz ziarnisty,sol, ziele angielskie i lisc laurowy
Przygotowanie:
W rondelku zagotujemy wode z przyprawami. Kielbase,boczek i cebulke kroimy i przesmazamy. Dodajemy do rondelka i czekamy az sie zagotuje. Zurek z torebki rozpuszczamy w zimnej wodzie wg.przepisu. Dodajemy do rondelka. Gotujemy okolo 10 min. Na koniec dodajemy grubo posiekane jajka. I gotowe.
Podajemy z chlebem lub ziemniakami.
Pycha!
Uwielbiam żurek z białą kiełbaską i jajkiem:)
OdpowiedzUsuńJa od teraz tez lubie zurek :)
OdpowiedzUsuń