Sledz w oleju to jedna z tych potraw ktorej w swieta zabraknac nie moze. Te wyjatkowo mi przypadly do gustu..
Potrzebujemy:
4 platy sledziowe solone
Cebule biala i czerwona
Ogorek kiszony
Po pol paprykizoltej, zielonej i czerwonej.
Olej.
Wykonanie:
Platy myjemy i moczymy w wodzie az beda dobrze odsolone (trzeba zjesc kawalek i zobaczyc czy sa za slone jeszcze czy juz nie)
Cebule szatkujemy i zaparzamy wrzatkiem. Wode odlewamy.
Ogorki i papryki kroje w drobna kostke. Mieszam z cebulami
Platy kroje w paseczki okolo 1.5cm.
Nastepnie przekladam warstwami do sloika. Sledz/warzywa/sledz i tak do wykorzystania skladnikow. Zalewam calosc olejem i odstawiam do lodowki az do nastepnego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Z uwagi na to ze Anonimowym osoba czesto brak kultury, komentarze zostawiam tylko dla osob zarejestrowanych. Pozdrawiam.