sobota, 16 lutego 2013

Zupa Cieciorka z indykiem.

Jakis czas temu zrobilam taka oto zupke. Gesta, pozywna, smaczna i zdrowa. Czego chciec wiecej? :)



Potrzebujemy:

Pol kilo miesa z udzca indyczego (bez skory)pokrojonego w kostke
1 cebula krojona w paski
3-4 lyzki posiekanej natki pietruszki
Puszka cieciorki
Zabek czosnku lub dwa ;)
1pomidor +lyzeczka koncentratu/lub pol puszki pomidorkow w kawalkach.
Przyprawy to: kurkuma,garam masala,sol,pieprz,listko laurowe,ziele angielski,ostre chilli(odrobina),kolendra i kminek. Doprawiam do smaku wiec nie podam proporcji przypraw.

Wykonanie:
Mieso gotuje w okolo 2litrach wody, dodaje cebulke, natke i czosnek. Listko laurowe i ziele angielskie. Nastepnie dodaje pomidorki i przyprawiam. Gotuje na wolnym ogniu az mieso bedzie bardzo miekkie. Tak okolo 50min mi to zajelo. Uzupelniam wode ktora odparowala i dodaje cala puszke cieciorki razem z woda.
Gotuje kolejne 10min.
Podajemy posypane natka pietruszki (ktorej mi akurat do zdjecia braklo ;))
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Z uwagi na to ze Anonimowym osoba czesto brak kultury, komentarze zostawiam tylko dla osob zarejestrowanych. Pozdrawiam.