czwartek, 21 lutego 2013

Falafel



Potrzebujemy:

2puszki cieciorki
Pol cebuli
Kolendra pare galazek
Zabek czosnku lub dwa ;)
Jajko
Maka (na 'oko' az masa bedzie wystarczajaco gesta)
Sol,pieprz,kminek,kurkuma.
Olej do smazenia.

Wykonanie:

Cieciorke (bez wody) zmiksiwac w robocie kuchennym (moze byc nawet mocny blender) dodac pozostale skladniki z wyjatkiem maki i jeszcze chwile miksowac. Przyprawic. Mase przelozyc do miseczki i po trochu dodawac make az masa bedzie dosc gesta. Z ciasta formowac male kotleciki i smazyc na pol glebokim bardzo goracym oleju.
P.S. za kazdym razem jak nabieram ciasto mocze reke zeby mi sie ladnie formowaly falafelki.

Pyszne sa z sosem czosnkowym z poprzedniego przepisu.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Z uwagi na to ze Anonimowym osoba czesto brak kultury, komentarze zostawiam tylko dla osob zarejestrowanych. Pozdrawiam.