sobota, 16 lutego 2013

Tikka Masala na szybko.




Do przygotowania dzisiejszego obiadu uzylam gotowego sosu Tikka Massala firmy Patak's. Sos jest bardzo dobry,gesty i wydajny. Sloik wystarczy na cztery porcje z czego kazda ma po 110kalorii. W skali 1 do 5 daje mu 4+ bo jak na moj gust jest troszke zbyt kwaskowy w smaku ale dodalam lyzke cukru i odrobine wody i smak byl idealny.


Ja swojego kurczaka pokroilam dzien wczesniej i przyprawilam delikatnie garam masala,kurkuma. Dodalam cebulke,ziele angielskie i kilka ziarenek kolorowego pieprzu (prymat) i zostawilam na noc w lodowce.

Dzis podsmazylam mieso az sie lekko zarumienilo i dodalam gotowy sos.
Gotowalam jeszcze przez okolo 20minut na wolnym ogniu, czesto mieszajac.
Podalam z bialym ryzem Basmati i jogurtem greckim.

Pysznosci..



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Z uwagi na to ze Anonimowym osoba czesto brak kultury, komentarze zostawiam tylko dla osob zarejestrowanych. Pozdrawiam.