środa, 2 stycznia 2013

Zurek z kielbasa i jajkiem.

Zurek zrobiony specjalnie dla mojego taty bo nikt w domu nie lubi za bardzo tej zupy..i tu niespodzianka ! Wszystkim smakowalo tak ze Zurek zostal przez nas zjedzony w rekordowo szybkim czasie :)



Potrzebujemy:

Kielbase np Torunska
Boczek -kilka plastrow
3 jaja na twardo
Cebula
Zurek- u mnie z torebki Winiary.
Pieprz ziarnisty,sol, ziele angielskie i lisc laurowy

Przygotowanie:

W rondelku zagotujemy wode z przyprawami. Kielbase,boczek i cebulke kroimy i przesmazamy. Dodajemy do rondelka i czekamy az sie zagotuje. Zurek z torebki rozpuszczamy w zimnej wodzie wg.przepisu. Dodajemy do rondelka. Gotujemy okolo 10 min. Na koniec dodajemy grubo posiekane jajka. I gotowe.
Podajemy z chlebem lub ziemniakami.

Pycha!

2 komentarze:

Z uwagi na to ze Anonimowym osoba czesto brak kultury, komentarze zostawiam tylko dla osob zarejestrowanych. Pozdrawiam.