niedziela, 20 stycznia 2013

Pieczone ziemniaczki



Pyszne niestety bardzo kaloryczne...


Potrzebujemy:

5 ziemniakow
Olej/oliwa okolo pol szklanki
Ziola,sol,pieprz,ziele angielskie, lisc laurowy.

Wykonanie:

Ziemniaki myjemy i gotujemy ze skorka okolo 10min zeby byly tylko podgotowane.
Wyjmujemy i kroimy na spore kawalki (chunks)
Przekladamy do naczynia zaroodpornego i dodajemy olej,sol,pieprz,ziele angielskie, pokruszony lisc laurowy i ziola(majeranek,oregano, ziola prowansalskie,kminek)
Dokladnie mieszamy zeby wszystkie kawalki dobrze pokryc przyprawami i olejem.
Pieczemy przez okolo 20min (az beda miekkie w srodku i chrupiace na zewnatrz) w temperaturze 200'C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Z uwagi na to ze Anonimowym osoba czesto brak kultury, komentarze zostawiam tylko dla osob zarejestrowanych. Pozdrawiam.