sobota, 4 lutego 2012

Łosoś grillowany z lekka salatka.


Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb. Swietnie nadaje sie do salatek. Jako danie glowne, lub nawet w postaci wedzonych plasterkow do kanapki :)

Na lunch lub lekka kolacje dla 2 osob potrzebujemy:

2 filety z Łososia
1 duze jablko
pol ogorka
2 pomidory
2-4 suszone sliwki
kilka rodzynek
sok z polowy cytryny
ziola i przyprawy do smaku


Filety posypujemy ulubionymi ziolami - u mnie to byly ziola prowansalskie i grilujemy okolo 30minut w temperaturze 180'C.
Salatke przygotujemy z wymienionych skladnikow (wystarczy w kosteczke drobna posiekac)
i kropimy sokiem z cytryny.
Rybe serwujemy na salatce lub dzielimy na czastki i mieszamy wszystko razem.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. hmm.. no to pierwszy przepis juz jest..

    OdpowiedzUsuń
  2. witaj, widzę że też złapałaś bakcyla na bloga kulinarnego :))) i od razu taki przepis z łososiem. Bedę musiała spróbować, żyję w kraju gdzie łosoś to ryba narodowa :))) trza upichcić.

    OdpowiedzUsuń
  3. ja lososia lubie ale smazonego bez tluszczu, obsypanego maka :) a wedzonego to z jajecznica, mniam! :)

    nienawidze za to suszonych sliwek

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja w kazdej postaci lubie ale najbardziej z grila lub pieczonego w sosie :)
    Aga tak sohie juz kiedys myslalam i robilam fotki jak vos fajnego ugoyowalam czy upieklam.. Troche sie tego nazbieralo wiec bede powoli wstawiac przepisy ;)

    OdpowiedzUsuń

Z uwagi na to ze Anonimowym osoba czesto brak kultury, komentarze zostawiam tylko dla osob zarejestrowanych. Pozdrawiam.